DOSTAVA

DOSTAVA GLS-om – Dostava za narudžbe iznad 300kn je besplatna za područje Republike Hrvatske. Za narudžbe ispod iznosa od 300kn dostava se naplaćuje 30kn. Narudžbe napravljene do 12h radnim danom bit će isporučene u roku od 1-3 radna dana, osim zaotoke. Dostava na otoke ovisi o redu plovidbe trajekta.Proizvode koji zahtijevaju režim hlađenja ne dostavljamo u druge dijelove Hrvatske osimZagreba.
Ukoliko želite poseban termin dostave Mr.EKO paketa proizvoda, molimo unesite napomenukako bismo mogli obavijestiti kurirsku službu GLS o detaljima dostave.

PREUZIMANJE ROBE U Mr.EKO DUĆANU – Za preuzimanje robe dostava se ne naplaćuje. Robu je moguće preuzeti u našoj trgovini u Zagreb tijekom radnog vremena trgovine.

 

Proces dostave

Dostavu vrši isključivo kurirska služba GLS. Proizvodi su pakirani u kutije za dostavu, kako se proizvodi ne bi oštetili prilikom transporta.
Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. Kupac je obavezan prilikom preuzimanja robe potpisati otpremnicu ili dostavnicu te ju kurirska služba uzima kao potvrdu o preuzimanju.

U slučaju da je kupcu isporučen paket s različitim proizvodima od onih koje je naručio, isti ima pravo na isporuku naručenog proizvoda, a ukoliko to nije moguće, kupac ima pravo na povrat novca u iznosu plaćene cijene proizvoda, cijene dostave i naknadu troškova povrata proizvoda, te je dužan vratiti krivo dostavljeni proizvod. U slučaju da Mr.EKO d.o.o. nije u mogućnosti isporučiti naručene proizvode u navedenome roku, o tome će obavijestiti kupca radi dogovora o novom terminu dostave. U ovom slučaju kupac ima pravo na raskid ugovora.

Prilikom dostave, uz kupljeni proizvod, kupac dobiva sve isprave koje prate proizvod – račun, potvrdu o primitku pošiljke koju je obavezan potpisati. Potpisom na potvrdu o primitku pošiljke smatra se da je proizvod preuzet bez vanjskih vidljivih oštećenja. Roba je osigurana od gubitka u dostavi.
Cijena dostave istaknuta je na stranicama Mr.EKO (www.mr-eko.hr) i PDV je uključen u cijenu.

Povrati

Prije sklapanja ugovora, korisnik / kupac ima mogućnost i obavezu pregledati opće uvjete korištenja www.mr-eko.hr.
Sukladno članku 77., stavak 1. zakona o zaštiti potrošača, korisnik može jednostrano raskinuti ugovor u roku od 14 dana od predaje robe kupcu bez navođenja razloga. Korisnik nema pravo na jednostrani raskid ugovora kad mu je usluga u potpunosti ispunjena, a ispunjenje započinje uz izričiti prethodni pristanak te uz kupčevu potvrdu da je upoznat sa činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora, ako mu usluga bude u potpunosti
ispunjena. Sukladno članku 77., stavak 5. zakona o zaštiti potrošača, korisnik / kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onoga koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode i obilježja robe.

Vraćeni proizvod mora biti u originalnom pakiranju i s deklaracijom, te pripadajućim sadržajem, računom i ostalim popratnim sadržajem koji je stigao do kupca zajedno s robom. Mr.EKO d.o.o. utvrđuje uvjete povrata robe – postotke umanjenja iznosa povrata kupcu uslijed umanjenja vrijednosti proizvoda. Korisnik / kupac snosi trošak povrata robe.

Pravo na povrat

  • Mr.EKO d.o.o. ne odgovara za nedostatke ako su u trenutku sklapanja ugovora bili poznati korisniku / kupcu ili mu nisu mogli ostati nepoznati.
  • Mr.EKO d.o.o. smatra da korisniku / kupcu nedostaci nisu mogli ostati nepoznati, ako su specifikacije proizvoda napisane u opisu proizvoda.
  • Mr.EKO d.o.o. ne odgovara za nedostatke, ako su nedostaci proizvoda jasno istaknuti i opisani.

Pregled paket proizvoda i vidljivi nedostaci i oštećenja

Kupac je dužan zaprimljeni paket pregledati na uobičajeni način, čim je to po redovitom tijeku stvari moguće (nakon primitka pošiljke bez vanjskih oštećenja), a o vidljivim nedostacima odmah obavijestiti Mr.EKO d.o.o. u roku od 3 dana, u suprotnom gubi prava koja mu pripadaju po toj osnovi.
Kada se pregled izvrši sa obje strane, kupca i Mr.EKO d.o.o., kupac je dužan primjedbe zbog vidljivih nedostataka priopćiti Mr.EKO d.o.o. odmah, u suprotnom gubi prava koja mu po toj osnovi pripadaju.

Skriveni nedostaci

Ako se nakon primitka proizvoda od strane kupca pokaže da proizvod ima određene nedostatke, koji se nije mogao utvrditi uobičajenim pregledom proizvoda prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je dužan, pod prijetnjom gubitka prava, o tome obavijestiti Mr.EKO d.o.o. u roku od 8 dana nakon otkrivanja nedostatka, računajući od dana kada je nedostatak otkrio.
Mr.EKO d.o.o. ne odgovara za nedostatke koji se pokažu nakon proteka dvije godine od prodaje proizvoda, a kod trgovačkog ugovora 6 mjeseci.